Teamleider Derrick: “Je kan echt verschil maken. Mensen die hierheen bellen, bellen omdat ze onze hulp hard nodig hebben.”

Voordat Derrick bij VHD aan de slag ging als Teamleider Frontoffice, was hij teamleider bij een ICT servicedesk. De reden van zijn switch? “Echt het hulpverlenen en mensen helpen, dat zit wel in me,” vertelt hij. Benieuwd naar Derrick zijn hele verhaal? Dat lees je in dit artikel. 

Een gesprek via Teams vanuit Polen resulteerde in een carrièreswitch

De eerste kennismaking met VHD was online via Teams. Een vriend had Derrick erop gewezen dat er een functie als Teamleider openstond en zo is het balletje gaan rollen. Na een fijn gesprek, besloot Derrick ervoor te gaan. “Toen ik hoorde wat ze hier doen, echt het hulpverlenen en mensen helpen die pech of een ongeluk hebben gehad, vond ik dat erg interessant.”

Na een rondleiding op de vloer en het meeluisteren met gesprekken, wist Derrick zeker dat deze functie bij hem paste. Gelijk vanaf het begin is hij erg betrokken, hij krijgt dan ook regelmatig verbaasde reacties als mensen ontdekken dat hij nog geen jaar bij VHD werkt: “Iedereen denkt dat ik hier al jaren werk.” zegt hij lachend. 

Wat Teamleider bij VHD zijn bijzonder maakt

“Het is écht leuk en je kan echt verschil maken. Mensen die hierheen bellen, bellen omdat ze onze hulp hard nodig hebben. Daar kun je echt verschil in maken: hun dag weer beter maken,” legt Derrick uit. “Mijn rol is het beter maken van de hulpverlening. Een stukje coaching door gesprekken terug te luisteren en dan te kijken: wat kan er nog beter?” Daarnaast voel je je als teamleider verantwoordelijk voor de sfeer op de afdeling: “Ik maak met iedereen een babbeltje: hoe voel je je vandaag? Heb je plannen deze week?” 

Op een alarmcentrale krijg je ook met hectiek te maken tijdens piekmomenten. Hoe Derrick daarmee omgaat als teamleider? “Soms is het stressvol en hebben mijn collega’s het zweet op hun voorhoofd staan. Als ik zie dat iedereen het echt druk heeft, stuur ik een appje in de groepsapp en dan komt er altijd wel iemand bijspringen. Zodra de drukte dan voorbij is, is er wel ruimte voor een lolletje en een geintje.” 

Bij VHD staat hulp centraal. Help jij ook mee?

We zoeken bij VHD nog meer Teamleiders met een hart voor hulpverlening zoals Derrick. Ben jij na het lezen van dit artikel enthousiast om aan de slag te gaan bij VHD? Bekijk de vacature voor Teamleider Frontoffice en solliciteer.

Deel dit artikel:

LinkedIn
WhatsApp
Twitter
Lees ook onze andere blogs: