Alik: “Samen met mijn collega’s doe ik er alles aan om 24/7 hulp mogelijk te maken voor mensen die dit nodig hebben.”

In 2016 solliciteerde Alik bij VHD op de functie Senior Systeembeheerder. Daar startte zijn carrière die mooie sprongen maakte de afgelopen jaren. Hij noemt het kantoor van VHD zelfs zijn ‘architect’. Wat hij daarmee bedoelt? Lees snel verder.

Na drie maanden kreeg Alik al de opmerking van de directeur: Het lijkt alsof je hier al jaren werkt. “Dit kwam voornamelijk door het ontvangst van de teamleiders en directie. Ik voelde me heel snel thuis bij VHD. Toen ik hier begon, zaten mijn directe collega’s extern. Dat dwong me om veel uit te zoeken en rond te vragen, dus had ik direct met iedereen te maken. Uiteindelijk hielp dit om me hier heel snel thuis te voelen.” 

Waarom werken op de ICT & Change-afdeling van VHD?

“Het is een alarmcentrale die 24/7 doorloopt en dat maakt het interessant. Mensen zijn afhankelijk van onze systemen en ik hou deze samen met mijn collega’s draaiend. Daarbij is VHD gewoon een leuk bedrijf en heb ik hier alle vrijheid. Dat heb ik opgebouwd de afgelopen jaren, omdat ik zelf ook altijd klaarsta voor VHD. Dat wordt gewaardeerd en beloond.” 

“Ik slaap altijd met twee telefoons naast mijn bed en als er eentje overgaat, neem ik direct op. Is er iets dringends en kan ik het op afstand niet oplossen? Dan stap ik zonder na te denken de auto in rij ik naar kantoor. Dat hoort bij mijn werk en dat vind ik ook helemaal niet erg. Samen met mijn collega’s doe ik er alles aan om 24/7 hulp mogelijk te maken voor mensen die dit nodig hebben. Dus ook ‘s nachts.”

Vertel eens wat over jouw carrière bij VHD

“Ik ben vanaf het begin direct gestart als Senior Systeembeheerder en dat ben ik nog steeds. Maar binnen mijn functie heb ik veel groei doorgemaakt en steeds meer verantwoordelijkheden gekregen. In 2019 kochten we dit pand en ik mocht meewerken in dit project. Hiervoor had ik veel contact met leveranciers om de gehele infrastructuur in het pand op te zetten. Ook heb ik de hele verbouwing van en verhuizing naar dit pand meegemaakt. Alle mooie schermen die hier hangen en alle computers die overal staan; dat is mijn werk. De meeste heb ik zelf allemaal opgehangen. “Ik heb wel eens familie en vrienden meegenomen naar het werk en dan zeg ik: Hier werk ik en deze werkomgeving is mijn architect.”

In de pauze…

“Lunch ik het liefst in het bedrijfsrestaurant. Voor maar €3,50 kan je daar gebruikmaken van een heerlijk lunchbuffet. De tafeltennistafel wordt ook actief gebruikt. Sommige collega’s lopen nog een rondje na de lunch, maar ik maak al de nodige kilometers tijdens mijn werk. Bij VHD is er ook de mogelijkheid om voor, tijdens of na werk lekker te sporten in onze eigen sportschool.”

De ICT & Change afdeling

“Ik ben Hoofd Systeembeheerder, maar vooral verantwoordelijk voor de infrastructuur binnen VHD. Hiernaast doe ik ook nog heel veel andere dingen nu we de afdeling uitbreiden en werkzaamheden en verantwoordelijkheden herverdelen. Denk aan applicatiebeheer van Afas. Ik bemoei me een beetje overal mee, maar mijn voornaamste taak is dat alle systemen ten allen tijde, 24/7 doordraaien.” 

“Onze afdeling bestaat nu uit een BI-specialist, Functioneel Applicatiebeheerder, drie Junior Ontwikkelaars en ikzelf dus (Senior Systeembeheerder). We werken écht als team samen. Als er een storing is, zijn we allemaal bereid om dit eerst op te lossen voordat we naar huis gaan. Die instelling moet je wel hebben bij ons. Er zijn nog wel wat plekjes vrij op onze afdeling. Zo zijn we op zoek naar functioneel- en technisch applicatiebeheerders, een senior ontwikkelaar een ICT & Change manager en zouden we het team graag aanvullen met een junior systeembeheerder.”

“Het lijkt misschien of VHD een klein bedrijf is, maar de omgeving die wij hier hebben is heel divers. Met alle verschillende systemen hoef je je hier zeker niet te vervelen. Uitdagingen genoeg. Als je denkt: dit kan beter, dit kan anders. Dan staan we daar altijd voor open.”

Wat wil je nog meegeven?

“Als je je werk goed doet, wordt dat ook écht gewaardeerd. Dit uit zich bijvoorbeeld in alle vrijheid die ik krijg. Wat ik echt leuk vind is dat je hier geen nummer bent. Collega’s en directie kennen je bij naam en achternaam en dat voelt goed. Je kunt met vragen altijd binnenlopen.”

Deel dit artikel:

LinkedIn
WhatsApp
Twitter
Lees ook onze andere blogs: