Bijzonder pech


“Ik ben mijn auto nog niet uit geweest en dat gaat ook erg lastig worden”

Op onze alarmcentrale ontvangen wij veel meldingen. Daar zitten vaak mooie, ontroerende, maar ook bijzondere meldingen bij. Dit is het verhaal van Jelle over een wel heel bijzondere pechmelding:

“Mijn dienst zit er bijna op. Weer een goede dag gehad dacht ik vlak voordat ik mijn laatste telefoontje aannam.

De telefoon gaat over, ik neem snel op. “Goedemiddag met Jelle, wat kan ik voor u doen?”. Ik hoor kinderen op de achtergrond: “Goedemiddag, mijn auto lijkt oververhit te raken, althans ik zie op mijn dashboard dat de temperatuur flink stijgt. Wat kan er aan de hand zijn?” Ik vraag of ze de motorklep al (voorzichtig) open heeft gehad en heeft kunnen checken of er voldoende koelvloeistof in de tank zit. Dat zou namelijk het geval kunnen zijn. Ik vraag daarnaast ook naar de situatie en of ze op een veilige plek staat. Waarop de vrouw tot mijn verbazing antwoordt: “Euh.. Nee, niet bepaald veilig.. En ik ben mijn auto nog niet uit geweest en dat gaat momenteel ook erg lastig worden”, zegt ze met een lach.

Wat gek, denk ik bij mijzelf dus ik vraag snel naar de situatie. “Mag ik vragen waar u dan precies staat?” –“Ik sta tussen de buffels in een safaripark en ik durf de auto nu niet uit, naast dat het natuurlijk niet is toegestaan.” Dat verklaart een boel! Ik spreek met haar af dat ze eerst even het park belt zodat ze snel op een veilige plek komt te staan.

Ondertussen bel ik onze hulpdienst: “Met Jelle, VHD, hebben jullie een mooie jeep klaarstaan voor safaripech?” Aan de andere kant hoor ik een verbaasde lach: “Euh, ja natuurlijk, maar hoezo?” Ik leg het verhaal uit en dan vertrekt de hulpdienst in de richting van het safaripark.
De vrouw is inmiddels naar het dichtstbijzijnde parkeerplaats in het park gebracht, nog niet helemaal diervrij, maar in ieder geval niet in gezelschap van de gevaarlijke dieren. De hulpdienst voorziet haar van hulp.

De volgende dag bel ik haar nog even op om te vragen of alles goed is afgelopen. Ze geeft aan dat ze, ondanks de pech, een mooie dag heeft gehad. Iedereen aan wie ze het verhaal vertelt kijkt toch even op van deze bijzondere ervaring…

Jelle, hulpverlener VHD

Deel dit artikel:

LinkedIn
WhatsApp
Twitter
Lees ook onze andere blogs: