Helden aan het woord: Paul van Aken

Als je VHD zegt, dan zeg je: Paul van Aken. Al sinds 2006 is hij onderdeel van onze alarmcentrale. Van zijn eerste functie als Teamleider Frontoffice tot Inkoopmanager en de rechterhand van de directeur. Wat zijn geheim is? Iedere werkdag begint hij met een sportsessie in onze sportschool. Lees snel verder alles over zijn reis bij VHD te lezen.

Even terug naar 2006 waar Paul zijn reis bij VHD begon. Door zijn vorige baan had hij al veel ervaring in de klantservice en het aansturen van een team. Daarom was hij destijds dé geschikte persoon voor Teamleider Frontoffice bij VHD. 

Niet in één functietitel te vatten

“Na twee jaar als Teamleider Frontoffice werd ik gevraagd door de toenmalige Inkoopmanager om Leveranciersbeheerder te worden. Een tijdje later kreeg hij zelf een nieuwe functie en ben ik Inkoopmanager geworden. In de jaren die volgden mocht ik me veel bezighouden met de toenmalige vestigingen en begeleidde ik de verhuizing naar ons huidige pand aan de Keulenstraat. Op een gegeven moment mocht ik ook de planning onder mijn hoede nemen dus naast Inkoopmanager ben ik ook nog eindverantwoordelijke voor de planning en forecast. Door mijn jarenlange ervaring fungeer ik als een vraagbaak voor iedereen binnen VHD en sta ik vaak de directie bij. Dit maakt het heel afwisselend en is ook een reden waarom ik hier al zo lang werk. Er komt steeds weer wat op mijn pad. Het is bijna niet in één functietitel te vatten. Ik heb ook een tijdje mijn functietitel weggelaten, want ik doe zoveel. Dat maakt ook niet uit, want ik vind het leuk om bij verschillende dingen te helpen.”

Zelfstandig team met veel vrijheid

“Het is een klein team en veel zelfstandige functies. Ik ben wel teamleider, maar omdat ik nog zoveel andere dingen doe, moeten het wel zelfstandige medewerkers zijn. Ik heb liever dat ik een keer achteraf zeg: ‘Dat kan een volgende keer anders’, dan dat ik alles ga voorkauwen. Ze krijgen alle vrijheid om hun functie zelf in te vullen. 

Inkoop regelt enerzijds de inkoop van facilitaire diensten (koffiekopjes, toiletpapier, schoonmaakproducten, e.d.), dat is maar een klein gedeelte. Het grootste gedeelte is de inkoop van de hulpverlening. We willen dat de medewerkers aan de telefoon niet zelf de prijzen hoeven op te vragen. Die prijsafspraken en kwaliteitseisen maken wij met de leveranciers. Zo hoeft de medewerker op de frontoffice alleen maar de leverancier te selecteren en dan wordt alles automatisch ingevuld. Denk aan leveranciers die gipsvluchten regelen, ambulances hebben om iemand naar Nederland te halen, vervangend vervoer regelen, etc.”

Meer dan alleen inkoopcontracten

“Het is een klein team (met z’n 3-en) en met elkaar zijn we heel slagvaardig. We hebben contact met Nederlandse leveranciers, maar ook met buitenlandse. Dat maakt het heel interessant. Enerzijds is onze afdeling heel administratief (inkoopcontracten, voorwaarden), anderzijds zijn we ook veel operationeel bezig. We monitoren leveranciers op basis van KPI’s. Ook kijken we naar verbeteringen voor de frontoffice en wat we misschien kunnen automatiseren. Het is heel gevarieerd. Normaal zal een inkoper voornamelijk bezig zijn met inkoopcontracten, maar bij VHD bemoeien we ons daarnaast veel met operationele en financiële processen. Dat maakt het lekker divers.”

Doorgroeien bij VHD

En zijn er veel doorgroeimogelijkheden bij VHD? “Absoluut, die mogelijkheden zijn er. Ik vind het mooie dat we (ook met projecten) heel sterk kijken naar welke medewerker de juiste kwaliteiten heeft voor een bepaald project. We denken niet in hokjes of afdelingen, maar kijken meer naar kwaliteiten van een medewerker.”

“Het leukste is…

wanneer ik ‘s ochtends begin. Bij mij is elke dag sportdag. Ik begin ‘s ochtends altijd om 06.30 uur. Dan ga ik eerst sporten met collega’s en om 08.00 uur zitten we dan fris en fruitig op onze werkplek. ‘s Avonds heb ik nooit zin om te sporten en ‘s ochtends zet ik mijn wekker gewoon een uur eerder. Daar begint mijn dag altijd standaard mee. Ik ben best wel een VHD-gek dus ga met plezier naar mijn werk. Ik heb het dan ook écht naar mijn zin bij VHD.”

Deel dit artikel:

LinkedIn
WhatsApp
Twitter
Lees ook onze andere blogs: